Suomeksi

Tervetulua Björkkulla Highlandin kotisivulle!
Hienoa että olet täällä. Tutustu tilaamme ja kerro jos voimme olla avuksi! 🙂

Björkkulla Highland

Björkkulla Highland on perhemaatila Pohjanmaalla, Vöyrin kunnalla. Koko tila on ollut LUOMUCERTIFIOITU voudesta 2008 ja me kasvatetaan ylämaankarjaa, elikkä Highland cattle, Skotlannista kotoisin oleva alkuperäisrotu. Ylämaankarja käytetään lihakarjankasvatuksessa ja emolehmätuotannossa. Laiduneläimiä on myös luonnollinen osa luomuviljelyjä.
Myymme kaiken lihan suoramyyntinä tilaltamme, ilman välikäsijä, pääasiassa ennakkotilausten perusteella (lihalaatikot ja REKO-renkaiden kautta).
Tutustua enemmän: Highland cattle, ylämaankarja
Tutustua enemmän: Mitä on luomu?

Valikko:

Tilan luomtuotanto

Kaikki eläimemme laiduntavat ja ulkoilemaan myös talvikaudella, he ”asuvat” ulkona ympäri vuoden suurilla laitumilla. Lehmät, hiehot ja sonnit syövät 100% karkearehua, eli ainoastaan ruohoa, heinää ja säilöheinää. Emme lihota eläimiä ennen teurastusta viljalla tai soijalla. Käytämme eläinten rehuina ainoastaan omalla tuotettua luomurehua ja tarpeellista kivennäiset, nekin tietysti luomuhyväksytty.

Tilan kasvituotanto on luomua, joten emme käytä viljelyssämme kemiallisia torjunta-aineita, lannoitteita tai GMO-tuotteita. Kasvatamme tilalla pääasiassa heinää/ruohoa eli rehua eläimillemme. Mutta joskus viljellään myös viljaa, herneitä tai öljykasveja. Olemme kylväneet ”kukkakaistaleita” muun muassa hunajayrtin ja auringonkukan sekoituksella sekä meidän että pölyttäjien iloksi.
On mahdollista ostaa meiltä mm. luomukauraa tai viljaseoksia harrastuseläimillesi (kesäkanat, kanit, lampaat, hevoset…) tai miksei lintupöytään. Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää!

Luomu naudanliha suoraan tilalta

Björkkulla tuottaa laadukasta ympäristöystävällinen ”grass fed” (=ruoholla ruokittua) luomu naudanlihaa. Myymämme liha on omalla tilallamme syntynyttä ja kasvanutta ylämaannautaa. Kaikki tuottamamme liha on virallisesti valvottua ja hyväksyttyä luomulihaa.

Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että highland cattle naudanlihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa. Luonnollisesta ravinnosta sen liha on maukasta, lyhytsyistä, vähärasvaista ja väriltään tummanpunaista, johtuen juurikin nurmiruokinnasta, pitkästä kasvuajasta ja eläimen liikkumisesta luonnonlaitumilla. Lue lisä.

Don’t buy food from strangers, buy local!
Kun ostat Björkkullasta lihatuotteita, tiedät mitä syöt! Myymme kaiken tilan tuottaman lihan suoraan tilalta, tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä. Autamme mielellämme valinnassa lihavalikoimastamme, vastaamme kysymyksiisi ja opastamme lihan käytössä. Soita tai lähetä sähköpostia! Valitse itsellesi sopiva lihalaatikko sekä siihen sopivat lisätuotteet, tai poimi valikoimasta itse sopiva paketti:
Tutustua lihavalikoimamme!


Osta meiltä

Myymme kaiken lihan suoramyyntinä tilaltamme pääasiassa ennakkotilausten perusteella. Kaikki myytävä liha on tarkastettua, vakuumipakattua, valmiiksi mureutettua ja pääasiassa tuorena. Käsittelemme tilallamme vain vakuumipakattua lihaa.

Meilltä voit ostaa lihaa REKO-renkaan kautta tai kotiintoimituksella – Ilmainen kotiintoimitus lähialueella*!.
* Toimitamme kotiovellesi (minimitilaus 10 kg) seuraavissa kunnissa: Vöyri (Oravainen-Vöyri-Maksamaa), Uusikaarlepyy, Vaasa, Mustasaari, Laihia. Toimitamme myös kotiovellesi isot lihalaatikot (25-60 kg) laajemmalle alueelle (Vöyri, Uusikaarlepyy, Vaasa, Mustasaari, Laihia, Maalahti, Korsnäs), ja se on myös mahdollista saada lihat sopimuksen mukaan Uudellemaalle. Soita ja kysy, niin selvitetään mahdollisuudet yhdessä!
=> Yhteystiedot

Olemme tällä helkellä mukaan seuraavat REKO-ringeissä, ja sieltä voit myös noutaa ennakkotilaustasi:
– Vaasa (jakelu joka torstai klo 16.15-16.45 Kasarmilla ja Minimanin parkkialueella klo 17.00-17.30)
 Koivulahti (jakelu ST1:sen pihassa torstaisin klo 18.00-18.30)
– Oravainen-Vöyri-Maksamaa (jakelut ovat keskiviikkona (parilliset viikot): Oravaisissa klo 18-18.30, K-marketin parkkipaikalla. Vöyrillä klo 19-19.30, K-Marketin parkkipaikalla, Vörintie 6 B. Maksamaalla klo 20-20.15, kirkonkylän koulun parkkipaikalla, Tottesund 364).
Raippaluoto (joka toinen keskiviikko klo 16.30-17.00, Sale Replot).
Tutustua enemmän: Mikä REKO on?

—————-

Lihavalikoimamme

Kaikki meillä myytävä kokoliha raakakypsytetään 2-4 viikkoa. Raakakypsytys takaa lihan mureuden, mutta vimeinen lenkki laadukkaan ja maukkaan lihan ketjussa olet sinä itse. Opi tuntemaan syömäsi liha – jokainen ruhonosa on erilainen ja sopii moneen käyttöön!

.

Luomu lihalaatikot

Päävalikoimaamme kuuluvat edullisia luomulihalaatikoita, joita on saatavilla noin 25 – 60 kg (nyt saatavana myös ”pieni lihalaatikko” noin 12-15 kg!). Isot lihalaatikot toimitetaan aina suoraan kotiisi. Liha on aina peräisin omalta luomutilaltamme ja toimitetaan tuoreena, tarkastettua ja vakuumipakattua.

Lihalaatikot, hinnasto 1.8.2022 alkaen:

☑️ 1/4 – etuosa
– lihaa noin 50-60 kg, 12€/kg
– valtaosa jauheliha (noin 4/5 osa laatikosta)
– kokoliha: lapapaisti ja entrecote
Kaikki liha on tuore.

☑️ 1/4 –takaosa
– lihaa noin 45-55 kg, 17€/kg
– valtaosa kokoliha (noin 3/5 osa laatikosta): ulko- ja sisäpaisti, paahtopaisti, kulmapaisti, pyöräpaisti, flanksteak, ulko- ja sisäfilee, osso buccu.
– jauheliha
Kaikki liha on tuore.

☑️ 1/8 – etuosa
– lihaa noin 25-30 kg, 12€/kg
– valtaosa jauheliha (noin 4/5 osa laatikosta)
– kokoliha: lapapaisti ja entrecote
Kaikki liha on tuore.

☑️ 1/8 – takaosa
– lihaa noin 25 kg, 17€/kg
– valtaosa kokoliha (noin 3/5 osa laatikosta): ulko- ja sisäpaisti, paahtopaisti, kulmapaisti, pyöräpaisti, ulko- ja sisäfilee, osso buccu.
– jauheliha
kaikki liha on tuore.

UUSI TUOTE
☑️ Pieni Lihalaatikko
– lihaa noin 12-15 kg(1/12 tai 1/16 osa eläin, takaosa), 18€/kg.:
– Sisältää luomu kokoliha noin 8-10 kg: ulko- ja sisäpaisti, paahtopaisti, kulmapaisti, pyöräpaisti, ulko- ja sisäfilee.
+ Luomu jauheliha noin 4-5 kg.
Kaikki liha on tuore.

☑️ JAUHELIHA LAATIKKO >10 kg.

– Jauheliha TARJOUS:
Tilaus vähintään ~10 kg hintaan 12€/kg.

Myymme jauhelihaa aina tuoreena!

.

Luomu jauheliha

Myymme jauhelihaa aina tuoreena ja vakuumipakattuna noin 3 kilon pusseihin. Näin voit itse pakastaa lihan tarpeisiisi sopivaan kokoon!
Muista, että jauheliha on tuoretuote ja se tulee käyttää välittömästi (muutaman päivän sisällä) tai pakastaa mahdollisimman pian. Se ei kestä kauan tavallisessa jääkaapissa (tuoretta jauheliha kannattaa säilyttää alle +2 astetta!). Pakastimessa jauheliha säilyy noin puoli vuotta ilman ongelmia.

Luomu jauheliha (Tuore), hinnasto 1.8.2022 alkaen:
Jauheliha, tuore vakuumipakattu noin 3 kg/pakkaus, 13 €/kg.

Jauheliha TARJOUS: Tilaus vähintään ~10 kg (3 pussia) hinta 12€/kg.

.

Luomu pastit/fileet

REKO-jakelua varten mureutamme koko lihan noin 1-2 kg vaakumipakatuiksi paloiksi. Meiltä voit tilata myös kokonaisia ​​paistia ja fileitä. Meillä on aina tilalla tuoretta ja/tai pakastettua lihaa, mutta valikoima tietysti vaihtelee.
—————

Paras paistinpannulla/grillillä esimerkiksi:
entrecote, ulkofilee, sisäfilee, flanksteak/kuve,
(”slow grill” myös kylkiluut, brisket, Tomahawk)
Vinkki: Low & slow on grillausmuoto, joka kypsentää sitkeätkin lihapalat mureiksi ja meheviksi. Low & slow -grillauksessa voi samalla kypsentää myös vihannekset. Low & slow:n keskiössä on kärsivällisyys. Paras lopputulos syntyy matalalla lämmöllä, eli low ja hitaasti ajan kanssa, eli slow. 

Paras uunissa: kulmapaisti, sisäpaisti, paahtopaisti, pyöräpaisti,
Vinkki: Uunipaisti paistetaan kokonaisena ja leikataan ohuiksi viipaleiksi kypsennyksen jälkeen. Muista, että liha leikataan aina poikkisyin!  

Paras padassa/karjalanpaisti /pulled beef: etuselkä, rinta, lapapaisti, ulkopaisti, takapotka (osso buco)
—————-

HINNASTO (1.8.2022 alkaen):

Etuosasta:
– Etuselkä 16€/kg.
– Entrecote 27€/kg.
– Lapapaisti 20€/kg.
– Brisket (Rinta) 16 €/kg.

Erikoispaloja:
– Flanksteak/Kuve 22€/kg, noin 0,8 – 1 kg.
– Skirtsteak 20€/kg, noin 0,5 – 1 kg.
– Tri tip 20€/kg, noin 1 kg.
– Petit tender 25€/kg, noin 1 – 1,5 kg.
– Teurastajan pihvi (Hanger Steak) 20€/kg, n. 0,8 kg

Takaosasta
– Paahtopaisti 22€/kg.
– Kulmapaisti 21€/kg.
– Pyöräpaisti 21 €/kg.
– Ulkopaisti 18€/kg.
– Sisäpaisti 24€/kg.
– Ulkofilee 30€/kg.
– Sisäfilee 40€/kg.

– T-bone steak 30€/kg, (2 kpl/pak)
– UUTUUS: Tomahawk (luuvarrellinen ulkofilepihvi, 1/pakkaus) 30€/kg, noin 0,7-0,9 kg.

.

Luomu lihaa luilla

Suosittelemme, että vakuumipakattu luuinen liha käytetään tai pakastetaan mahdollisimman pian. On aina suurempi riski, että pussissa tule pieni reikä, kun luut voivat olla teräviä.

– Osso buco/takapotka 12€/kg.
– Ribsit 12€/kg.
– T-bone steak 30€/kg, (2 kpl/pak)
– UUTUUS: Tomahawk (luuvarrellinen ulkofilepihvi, 1/pakkaus) 30€/kg, noin 0,7-0,9 kg.
– Keittoliha luineen 15€/kg.

– Häntä 10€/kg.

– Ydinluut liemeen/keittoon (aina ennakkotilaus)
– Karkeasti leikattu luu koiralle (aina ennakkotilaus)

T-bone steak
Ribs
Osso buco

.

Luomu sisäelimet

Sisäelimiä ovat ne eläinten sisälmykset, joita me syömme, esim. maksa ja sydän. Kaikki sisäelimet ovat ravitsevia ja huolellisen käsittelyn ja valmistuksen jälkeen yhtä herkullisia kuin konsanaan lihat. Kaikki sisäelimet ovat herkästi pilaantuvia. Valmista ne ruoaksi niin pian kuin mahdollista ja säilytä kylmässä siihen asti.

– Kieli 10€/kg.
– Sydän 10€/kg.
– Maksa 10€/kg, bit/pala 1-1,5 kg.
– Munuaiset 5€/kg.

– Posket 10€/kg.
– Häntä 10€/kg.

Savustettu naudan sydän on herkkua!

.

Lihajalosteet (meidän luomulihasta, mutta ei luomusertifioitu)

Meillä on erilaisia ​​luomunaudastamme valmistettuja makkaroita, säilykkeitä ja savustettu ​​lihaa. Nämä tuotteet eivät ole luomusertifioituja, koska muut ainesosat eivät ole luomua.
Palviportti on meille valmistanut makkara, palviliha ja lihasäilykkeet luonnonmukaisesta Highland Cattle naudanlihastamme.

Grilli makkara
– 4 kpl/pak, noin 470 g – 6,50 €

Grillimakkara sisältää meidän oma luomu naudanliha (45 %), suomalainen sianliha ja kamara, suola (1,6 %), perunajauho. Mausteuutteet: chili, muskotti, pippuri, rapsiöljy.
Laktoositon, gluteeniton.
Chorizo
– 4 kpl/pak, noin 470g – 6,80 €

Samaa perusresepti kuin grillimakkara.
Mausteet: chili, sinappi, valkosipuli, sipuli, pippuri, paprika, korianteri. Muskotti, meirami, kumina. Laktoositon, gluteeniton
Juusto balkaani
– noin 920g/tanko – 13 €

Juusto balkaani sisältää meidän oma luomu naudanliha (45 %), suomalainen sianliha ja kamara, suomalainen punaleima emmentaalijuusto, suola (1,6 %), perunajauho. Mausteuutteet: chili, muskotti, pippuri, rapsiöljy. Gluteeniton.
Balkaani
– noin 920g/tanko – 13 €

Balkaani sisältää meidän oma luomu
naudanliha (45 %), suomalainen sianliha ja kamara, suola (1,6 %), perunajauho. Mausteuutteet: chili, muskotti, pippuri, rapsiöljy.
Gluteeniton, laktoositon
Naudan palviliha(suolaliha):
– Palat noin 500g, 35€/kg.
(vakuumipakattu)
Björkkullan Lihasäilyke Purkki, 400g – 9€
Sisältö Björkkullan luomu Highland Cattle naudanliha(90%), sianliha, vesi, suola, perunajauho. Mausteuutteet: Chili, muskottikukka, muskottipähkinä, pippuri, rapsioljy. Stabilointiaine E450, Hapettumisenestoaine E315,
säilöntäaine E250.

.

Lahjakortti

Lahjavinkki, nyt myös LAHJAKORTTI Björkkulla Highlandilta!
Lahjakortteja voit ostaa haluamallesi summalle, paras lahja kotikokille tai grillimestarille. Lahjakortti koskee kaikkia lihatuotteitamme ja sen voi lunastaa vuoden sisällä ostohetkestä.

Ota yhteyttä: info@bjorkkullahighland.fi

Etusivu
Takasivu

.

Yhteystiedot

Björkkulla Highland
Bertby, Vörå

Lars: 0400-860077
Marina: 0440-590055

Sähköposti: info@bjorkkullahighland.fi

Lisää kuvia maatilalta ja eläimistä saat seuraamalla meitä Instagramissa (@bjorkkullahighland) ja Facebookissa (@BjorkkullaHighland). Nähdään siellä!

Highland cattle, joka on aikojen saatossa sopeutunut elämään ympäri vuoden ulkona ei itse asiassa sopeudu lainkaan sisäkasvatukseen, tai se ei ainakaan voi siellä kovin hyvin. Voidakseen hyvin, eläin tarvitsee laajan elintilan luonnollisen laumakäyttäytymisen vuoksi.