Härliga skördetid!

Vintermat till kossorna! Grässkörden startade just innan midsommar och avslutades i mitten av juli. I år blev gräskörden kompakt tack varae det fina varma vädret med många uppehållsdagar. Vanligtvis brukar vi få hålla på mer eller mindre hela sommaren känns det som, när vi avslutat första skörden brukar vi nästan få börja direkt med andra. Men i år har det gått smidigt, och mycket skörd har vi fått. Vi klarar i princip nu vintern med det foder vi har samlat ihop och behöver inte känna stress över andra skörden, som ser ut att bli svag på grund av för varmt och torrt väder (hittills i sommar, fort kan det ändra!).

Många dagar har vi ändå hunnit njuta på åkern, nedan lite bilder från sommarens ”hörally”.

19 juni – Grässkörden är igång, igår gick regnskurarna runt oss hela dagen och vi hade pizzapaus på åkern. Allra godast smakar maten/kaffet på åkerkanten! 😋😎🚜☘️

#grässkörd #sommar #mattillkossorna #claas #traktorägg #rundbalar #ensilage #lada #pizzapaus #organicfarminginfinland

2 juli – Långa, vackra dagar och nätter på höåkern. I år kommer det mycket gräs och många balar blir det till kossorna för vintern 🤗🌞😎
Long, beautiful days and nights in the hayfield 🤗🌞😎

#ensilage #höåkern #sommar #sommarnätter #solnedgång #vackerhimmel #dimmansmygerpå #ekologiskt #claas #valtra #traktorer #summer #harvestinghay #summernights #sunset #fog #organicfarminginfinland

19 juli – Wuhuu, i lördags avslutade vi äntligen första skörden! 🥳 Många balar har vi samlat ihop till kossorna för vintern, sist från vår samarbetsgård på Replot. I år hinner vi kanske njuta lite av sommaren också utanför traktorn! 😉

#replotbron #finlandslängstabro #traktor #sommar #claas #skärgård #hav